ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Οι γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, συνήθως μας κάνουν όλους λίγο πιο ευαίσθητους προς αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς. Λίγα κέρματα για ελεημοσύνη σε έναν ζητιάνο στο δρόμο, ένα ζεστό ρούχο που δεν χρειάζομαστε πια, μία τυρόπιτα σε ένα παιδί που ζητιανεύει μπορεί να είναι μεγάλο δώρο για εκείνους και να προσφέρει λίγη αγαλλίαση και στη δική μας ψυχή.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες όμως υπάρχουν κι άλλες ψυχές που υποφέρουν... Ψυχές που περιφέρονται στους δρόμους, στο κρύο, στη βροχή, χωρίς κανείς -ή σχεδόν κανείς- να προσφέρει σε αυτές ένα μέρος του φαγητού του, λίγο νεράκι, ένα χάδι... Γι'αυτές τις ψυχές νοιάζονται μικρές ομάδες ανθρώπων, που μεταξύ άλλης βοήθειας προς τους συνανθρώπους τους, προσπαθούν να κάνουν λίγο καλύτερη και τη ζωή των τετράποδων, με λίγη περισσότερη φροντίδα, με φαγητό, με περίθαλψη, με θεραπείες, με προώθηση για υιοθεσία.

Αυτές όμως οι δραστηριότητες, εκτός από περίσσεια ψυχής και προσωπικού χρόνου, χρειάζονται και χρήματα. Χρήματα που διαθέτει ο καθένας μας που ασχολείται από το περίσσευμα ή το υστέρημά του. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλες πηγές εσόδωνγια την προσπάθειά μας αυτή πέραν από τα χρήματα που οι ίδιοι διαθέτουμε, πέραν της βοήθειας που φίλοι τής ομάδας μας προσφέρουν και πέραν βέβαια και κάποιων εκδηλώσεων ή μπαζάρ που οργανώνονται για το σκοπό αυτό.

Και θα ρωτήσετε βεβαίως: "Γιατί να βοηθήσω μία φιλοζωική ομάδα και όχι μία φιλανθρωπική;" Για εμάς δεν τίθεται θέμα διλλήματος, είτε το ένα είτε το άλλο. Γιατί αυτές οι έννοιες, στο βάθος τους, δεν μπορεί να είναι ξεχωριστές. Ένας φιλάνθρωπος δεν μπορεί να μην είναι φιλόζωος. Και ένας φιλόζωος δεν μπορεί να μην είναι φιλάνθρωπος. Γιατί όλα οδηγούν στο ίδιο σημείο, στην αναγνώριση ότι κάποιες υπάρξεις χρειάζονται τη βοήθειά μας και στη συνειδητοποίηση ότι πρέπει να προσφέρουμε κάτι σε αυτές τις υπάρξεις που το έχουν ανάγκη.

Γι'αυτό δεν σας ζητάμε να διαλέξετε αν θα φέτος θα βοηθήσετε τους ανθρώπους ή τα ζώα. Σας ζητάμε απλά να ανοίξετε την ψυχή σας και να προσφέρετε!

Θα περιμένουμε με μεγάλη μας χαρά να σας δούμε από κοντά στο Μπαζάρ μας το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Γέρακα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου