ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Ζω σε προάστειο τής Αθήνας, από αυτά τα πολύ καθώς πρέπει, με τα ρατσάτα σκυλιά status symbol και τα αντίστοιχα αμάξια.

Εδώ και καιρό έχω "γνωρίσει" λίγο καλύτερα δύο πολύ "φιλόζωους" γείτονες που έχω, οι οποίοι κατοικούν στη διπλανή πολυκατοικία. Η φιλοζωία μου μπήκε στο στόχαστρο από τον πρώτο κιόλας καιρό που μαθεύτηκε ότι είμαι μέλος φιλοζωικής ομάδας, καθώς ήταν έκδηλα τα χαχανητά και τα βλέμματα υποτίμησης- περιέργειας. Καλές σχέσεις είχα μόνο με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων από δίπλα, καθώς και με μία οικογένεια που δεν έχει σκύλο, αλλά τα αγαπάει πολύ και σταματάει κάθε φορά να μιλήσει στα δικά μου σκυλιά. Που και που τους δίνουν και διάφορες λιχουδιές βέβαια, που παρεκτρέπουν της δίαιτας και διατροφής μας, αλλά τί να κάνω, αδυναμίες είναι αυτές. Αξίζει να αναφέρω μόνο το ότι έχω επιστρέψει στο σπίτι μετά από τη δουλειά και δεν όρμηξε κανείς από τους δύο κατά πάνω μου να μου κάνει χαρές επειδή μασουλούσαν τυροπιτάκια που ο φίλος μας είχε μόλις προσφέρει και μας κοιτούσε με μεγάλη τρυφερότητα κι υπερηφάνεια που τα καταβροχθίζαμε. Τα τετράποδα καλέ, όχι εγώ!

Από την άλλη, υπάρχουν και οι άλλοι γείτονες που προανέφερα... Αυτοί που τους ενοχλούν τα πάντα εκτός από τα δικά του καλώς καμωμένα πράγματα... Τους ενοχλεί ο κήπος τους που δεν είναι αρκετά όμορφα φτιαγμένος, τους ενοχλούν τα παιδιά που κατοικούν στην πολυκατοικία τους και παίζουν στον κήπο -και φυσικά, τους ενοχλεί ο σκύλος μου! Όχι μόνο αυτός, και ο προηγούμενος...

Ο προηγούμενος σκύλος μου, εν έτη 1997, είχε κι αυτός ένα πολύ κακό ελάττωμα: φωνή... Τότε, η κυρία τού κυρίου είχε γίνει μάνα, οπότε έπρεπε η γειτονιά να κάνει πως ζούσε σε μοναστήρι για τον μικρό πρίγκηπα... Γάβγιζε ο σκύλος μου την ώρα που κοιμόταν η Αυτού Μεγαλειότητα; Παράπονα! Έπαιζαν τα παιδάκια στον κήπο τής πολυκατοικίας του και ξύπναγαν το νεοφώτιστο; Πάλι παράπονα! Α, επίσης παράπονα έγιναν, αντίστροφα βέβαια, τότε που διέρρηξαν όλα τα αμάξια στη γειτονιά -και βεβαίως και του γείτονα- και του πήραν το κασσετόφωνο (μη γελάτε, δεν είχαμε όλοι cd players άμα τη εμφανίσει). Τότε ο σκύλος μου έλειπε, ο γείτονας όμως δεν το γνώριζε, οπότε έκανε παράπονα σε άλλον γείτονα για "αυτό το σκυλί που γαβγίζει, αλλά τώρα που έπρεπε να γαβγίσει, δεν γάβγισε!!!".

Ο τωρινός μου σκύλος δε, έχει δύο ελαττώματα: έχει και φωνή, είναι και φοβικός... Τα δύο κακά τής μοίρας του του καημένου δηλαδή, αλλά μετά από προσπάθεια και εξοικείωση, έχουμε σταματήσει να γαβγίζουμε τον κηπουρό τους, το κλάδεμα, το κούρεμα τού γκαζόν κ.ά. Συνεχίζουμε να γαβγίζουμε αγνώστους (ω, τί έκπληξη, μήπως είναι σκύλος βρε παιδί μου;), τους πολύ απότομους θορύβους (οι οποίοι δεν είναι πολύ συχνοί βέβαια) και άτομα που γνωρίζουμε αλλά αντιπαθούμε (γιατί άραγε;...). Πριν λίγους μήνες δε, αυτός ο απαίσιος φωνακλάς σκύλος μου βοήθησε στο να αποτραπεί κλοπή στο διαμέρισμα ενός από τους γκρινιαρο-γείτονες, καθώς γάβγισε στον ήχο τού σπασίματος της μπαλκονόπορτας τού διαμερίσματος, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, βγήκαμε έξω και είδαμε δύο άντρες να πηδούν και να φεύγουν χωρίς να έχουν πάρει κάτι. Καλέσαμε βεβαίως την αστυνομία κτλ... Ο έτερος γκρινιαρο-γείτονας, που κατοικεί ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα αυτό, δεν άκουσε και δεν αντιλήφθηκε τίποτα! Και να αντιλαμβανόταν βέβαια, θεωρώ ότι δεν θα'κανε και κάτι, γιατί, εφόσον το δικό του σπίτι ήταν ασφαλές, δεν πάει να καίγεται ο υπόλοιπος κόσμος!

Τώρα πλέον, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και οι γείτονες ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση περί οχλήσεως (που απ'ό,τι μας είπαν, δεν υφίσταται νομικά)! Βλέπετε, ο κακομοίρης σκύλος μου έχει φωνή, φοβίες κι είναι κι ανεπίδεκτος μαθήσεως! Δεν μπορεί δηλαδή να καταλάβει ότι (πέραν από τις ώρες κοινής ησυχίας, που είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό) ΔΕΝ πρέπει να γαβγίζει τα Σαββατοκύριακα, τα απογεύματα, τα πρωινά, την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς και οποιαδήποτε άλλη στιγμή κάθονται οι γείτονες στη βεράντα τους... Πρότεινε βέβαια λύση ο άνθρωπος, να φορέσουμε του σκύλου ηλεκτρικό κολλάρο κατά του γαβγίσματος. Το συνέστησε λέει και η Πρόεδρος της Φιλοζωικής, αλλά δεν ανέφερε ούτε ποια πρόεδρος ούτε ποιας φιλοζωικής... Α, μας επέτρεψε επίσης ο "φιλόζωος" γείτονας να του βγάζουμε του σκύλου το κολλάρο μετά τις 12 το βράδυ... Να'χει και τσάμπα φύλακα δηλαδή, τον οποίον όμως δεν θα χρειαστεί να τον ακούει ο ίδιος καμμια από τις υπόλοιπες ώρες, ημέρες και εποχές... Κι επειδή είναι και πονόψυχος άνθρωπος, μας έχει αφήσει και 10 ημέρες περιθώριο να το διευθετήσουμε το θέμα βρε!

Αχ, κυριούλη, που έγινες γιατρός, αγόρασες BMW, πήγες να μείνεις στην Κηφισιά, παντρεύτηκες και μια κότα (ααα, ίσως εκεί έγκειται η φιλοζωία σου τελικά!) που συμμετέχει σε γκαλά στο Ekali Club και θεωρείς ότι έγινες κάποιος... Εσύ που μας διαβεβαιώνεις ότι είσαι φιλόζωος, αλλά έχεις ήδη αναγκάσει με τον τρόπο σου 2 άτομα από την πολυκατοικία σου να δώσουν αλλού τα κατοικίδιά τους, μετά από συνεχείς πιέσεις κι ενοχλήσεις σου... Εσύ που και πριν χρόνια πάλι, έφερες στον απέναντι γείτονα την αστυνομία επειδή ο σκύλος του γάβγιζε (μα τί αναίδεια πια αυτοί οι σκύλοι στη γειτονιά μας) κι εκείνος ο ανεγκέφαλος άνοιξε την πόρτα κι άφησε το σκύλο να φύγει (άλλος μέγας φιλόζωος κι αυτός...Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον είστε κολλητοί!) Ως φαίνεται, η "μόρφωσή" και η καλλιέργειά σου σταματά στην ύλη των βιβλίων που έχεις διαβάσει και το "επίπεδό" σου στη BMW που κυκλοφορείς...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου