ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

ΤΖΟ-ΤΖΟ: Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ "ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΜΕ", ΗΡΘΕ!

Κάποιοι από εσάς έχετε ήδη παρατηρήσει ότι έχουμε καιρό να δημοσιεύσουμε προς υιοθεσία τον Τζο-Τζο στη σελίδα μας στο facebook. Μερικοί μας ρωτήσατε τί έχει γίνει με τον μικρό, διαισθανόμενοι ότι κάτι καλό επρόκειτο να συμβεί.

Ναι λοιπόν, είναι γεγονός! Ο ΤΖΟ-ΤΖΟ ΜΑΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ!!!

Στα τέλη Ιουλίου, ήρθε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τής Ειρήνης, της υπεύθυνης υιοθεσίας του. Ένα μήνυμα τόσο απρόσμενο που η Ειρήνη το διάβασε και το ξαναδιάβασε πριν το απαντήσει. Υπήρχε ενδιαφερόμενος για το Τζο - Τζο! Μετά την τηλεφωνική συνομιλία, η καρδιά μας σκίρτησε λίγο παραπάνω. Επρόκειτο για οικογένεια με παιδάκια και άλλο σκυλάκι και ήθελαν να τον δουν από κοντά. Το ραντεβού κλείστηκε 2 ημέρες αργότερα και το πρώτο Σάββατο τού Αυγούστου βγήκαμε στον πηγαιμό για το Χαλκούτσι για να τον επισκεφθούμε μαζί με την οικογένεια.

Ο Τζο-Τζο είχε καιρό να μας δει, πήδησε πάνω μας, έτρεχε, πήδησε πάνω στην οικογένεια, χαρούμενες φωνές από τα παιδάκια, ενθουσιασμός! Σε λίγη ώρα άρχισαν και τα παιχνίδια με το μπαλάκι και τα κυνηγητά, καθώς εμείς μιλούσαμε με τη μαμά. Η οικογένεια είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και δουλειές και φυσικά θα συσκέφτονταν και με τον μπαμπά πριν την απόφαση να τον υιοθετήσουν, μιας και σε λίγες ημέρες θα άρχιζαν και επίσημα οι διακοπές τους. Πήγαμε και βόλτα όλοι μαζί, να δούμε και τη συμπεριφορά του στη βόλτα και αφού γυρίσαμε και ξαναπαίξαμε και τα παιδάκια τον εξόντωσαν καλά καλά και μετά τον έλιωσαν στα χάδια, η στιχομυθία μεταξύ μαμάς και γιου έφερε ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη μας.
-"Μαμά, θα πάρουμε τον Τζο-Τζο μαζί μας;"
-"Θέλεις να τον πάρουμε;"
-"Ναι μαμά, για πάντα!"
Για πάντα! Πώς μπορούν δυο λέξεις να φέρουν δάκρυα στα μάτια σου... Φύγαμε αφήνοντας τον Τζο-Τζο πάλι μόνο του, στον κήπο φιλοξενίας του, αλλά με μια ελπίδα ότι ίσως αυτή η συνάντηση να είναι η τυχερή του. Ο τρόπος ζωής, η νοοτροπία και η ενεργητικότητα τής οικογένειας ταίριαζε απόλυτα με το προφίλ τής οικογένειας που θέλαμε για τον Τζο-Τζο, τόσο πολύ που λέγαμε μεταξύ μας ότι μάλλον όταν περιγράφαμε τον ιδανικό υποψήφιο γονέα, κάποιος εκεί ψηλά μας άκουγε και μας τον έστειλε...

Το επόμενο τηλεφωνικό ραντεβού για την τελική απόφαση κλείστηκε προς τα τέλη Αυγούστου. Το τηλέφωνο χτύπησε και η απάντηση ήταν θετική! Μια υιοθεσία μάννα εξ ουρανού κυριολεκτικά! Ψάχνοντας να βρούμε την ιδανική ημερομηνία για να ταξιδέψει ο Τζο-Τζο στο νέο του σπίτι, καταλήξαμε στις αρχές Οκτωβρίου. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος που ζήτησε η νέα του κτηνίατρος για να έχει πλήρες ιστορικό (υγιέστατος και θηρίο το αγόρι!), εκδόθηκε το διαβατήριό του, το microchip του δηλώθηκε στη νέα του μαμά και το αγόρι μας περίμενε υπομονετικά... Η νέα του μαμά ήρθε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα για να τον παραλάβει η ίδια στις 7 Οκτωβρίου. Την επομένη, Ο Τζο-Τζο μας αναχώρησε για τη νέα του οικογένεια και για τη νέα του πατρίδα και χρήστηκε Γάλλος πολίτης!

Τα συναισθήματα την ημέρα που τον παραδώσαμε ήταν ανάμεικτα... Από τη μια στεναχωριόμασταν γιατί δεν θα είναι εύκολο πλέον να τον βλέπουμε από κοντά, από την άλλη όμως νιώθαμε τεράστια ευχαρίστηση κι ανακούφιση που το αγόρι μας δεν θα ξανακοιμόταν στο κρύο... Τα πρώτα του νέα και οι πρώτες του φωτογραφίες στο νέο του σπίτι, μας έκαναν άλλη μια φορά να λέμε ότι οι ουρανοί ήταν ανοιχτοί όταν περιγράφαμε αυτόν που θέλαμε για κηδεμόνα του!

Ένα αδέσποτο σκυλί λοιπόν που στην Ελλάδα πέρναγε απαρατήρητο γιατί ήταν τόσο κοινό εμφανισιακά, ένα σκυλί που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να γνωρίσει από κοντά, έγινε ο έρωτας για μία γυναίκα που τον είδε το καλοκαίρι σε μια φωτογραφία και της έκανε το κλικ! Τον γνώρισε από κοντά, λάτρεψε τον ενεργητικό του χαρακτήρα, λάτρεψε τ'αυτιά του, λάτρεψε την τρυφερότητα και την υπομονή του με τα παιδιά, λάτρεψε τον ίδιο τόσο πολύ που -όπως μας είπε η ίδια- ακόμα και οι εξετάσεις του να μην ήταν καλές και να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, εκείνη θα τον υιοθετούσε! Και
εκείνος βέβαια τώρα την ανταμείβει με ατέλειωτες αγκαλιές και έκδηλη αδυναμία προς εκείνη. Και, τί σύμπτωση, η νέα του μαμά ονομάζεται κι εκείνη Ειρήνη, όπως και η υπεύθυνη για εκείνον...

Να'σαι πάντα ευτυχισμένος αγόρι μας! Δεν μπορούσες να βρεις καλύτερη οικογένεια!   

(Ο Τζο-Τζο στο νέο του σπίτι, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Γαλλία, ακόμα ταλαιπωρημένος από το ταξίδι, αλλά πλέον στο δικό του παντοτινό κρεββάτι!)


(Και την επομένη, στο καλάθι τής έτερης τετράποδης της οικογενείας. Νομίζετε ότι δεν χωράει; Τζο-Τζο είναι αυτός, ΘΑ ΧΩΡΕΣΕΙ!)

(Βόλτες στη φύση! Η νέα του οικογένεια και χώρα τού ταιριάζει πολύ!!!)


 
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου