ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

Πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων Απρίλιος 2014


Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων που διοργάνωσε στην κλινική "Κυανούς Σταυρός" στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη, σε συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους από την Αγγλία. Το πρόγραμμα χορηγήθηκε από την Αγγλική οργάνωση "Desperate Greekies"  και πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2014.

Γιατί είναι σημαντικό?

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές μας και η αδιαφορία των δημοτικών αρχών είναι δυο από τους λόγους που καθιστούν το πρόγραμμα σωτήριο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ο έλεγχος του πληθυσμού τους είναι σημαντικός και συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, αλλά και των κατοίκων (φυσικά, εμάς μας αφορούν περισσότερο τα ζώα). 
  1. Μειώνεται ο αριθμός των κουταβιών που υποφέρουν και σκοτώνονται στους δρόμους.
  2. Μειώνεται ο αριθμός των ζώων σε κάθε αγέλη.
  3. Με τη στείρωση των αρσενικών επιτυγχάνεται η βελτίωση της συμπεριφοράς τους μέσα στην ίδια την αγέλη αλλά και σε σχέση με τα άλλα αρσενικά.
  4. Μηδενίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών μέσω του ζευγαρώματος.







 Ποιοί συμμετείχαμε?

Στην οργάνωση του εγχειρήματος αυτού βοήθησε η Φιλοζωική Χαλκίδας και ο Φιλοζωικός σύλλογος Θήβας . Οι εθελοντές τους είναι φανταστικοί, νέα παιδιά με πολλή όρεξη για προσφορά και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Χαρήκαμε πολύ που τους γνωρίσαμε και ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά σε παρόμοια οργάνωση.
Πολλά σκυλάκια στειρώθηκαν και από τη Φιλοζωική Ωρωπού και τη Φιλοζωική Ερέτριας. 




 "Δωρεάν στειρώσεις 2014" σε αριθμούς, από τα Δηλεσιώτικα Αδεσποτάκια

Η ομάδα μας (3 εθελοντές από Αθήνα και οι 2 μόνιμοι κάτοικοι εθελοντές που συνεργαζόμαστε) πηγαινοερχόταν καθημερινά με ζωάκια για στείρωση. Παρά τα απαιτητικά ωράρια και τις πρακτικές δυσκολίες, καταφέραμε να στειρώσουμε 25 σκυλιά και 16 γάτες!! 
Σημείωση : Τα στειρωμένα ζώα φέρουν τατουάζ στη μέσα μεριά του αυτιού.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ευχαριστούμε από καρδιάς

Ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία Ταπούτη για την εξαιρετική πρωτοβουλία! Δεν είναι απλό να διαθέτεις την κλινική σου μία ολόκληρη βδομάδα, ούτε να είσαι όλη μέρα στις επάλξεις. Μακάρι να έπαιρναν παράδειγμα και άλλοι κτηνίατροι (αντ΄αυτού ξέρουν μόνο να κάνουν καταγγελίες στον Κτηνιατρικό Σύλλογο, τόσο ποταποί μερικοί). 
Μπράβο στους εθελοντές όλων των συλλόγων και ομάδων και των ιδιωτών που συμμετείχαν.
Ευχαριστούμε τις Ninelives Greece που μας δάνεισαν γατοπαγίδες για να μπορέσουμε να πιάσουμε τα πιο "ατίθασα" γατάκια!
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Μαρία Ελένη που αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα να μας βοηθήσει σε μεταφορές, την κυρία Σούλα που συμμετείχε ενεργά και στειρώθηκαν έτσι πολλά ζώα από τη γειτονιά της στο Δήλεσι, καθώς και τα λιγοστά άτομα που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν -κι ας μην τα κατάφεραν τελικά, η πρόθεση μετράει-.
Ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ τη Φαίη και το Μιχάλη! Χωρίς τα δυο αστέρια - εθελοντές δε θα γινόταν τίποτα! Respect!!





















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου