ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Από σήμερα το πρωί πολλοί είναι οι φιλόζωοι που απευθύνονται τηλεφωνικά στο Δήμο Τανάγρας, και ειδικά στην κυρία Μαρίνα Λέτη, για να διαμαρτυρηθούν για τις φόλες που πέφτουν βροχή τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και σήμερα, στην Πλάκα Δηλεσίου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Δήμος δεν έχει θεσπίσει πρόγραμμα διαχείρισης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Η κυρία Λέτη, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του φιλόζωου κόσμου, ρίχνει την ευθύνη στους φιλόζωους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή -και κατ'επέκταση και στην ομάδα μας- αναφέροντας ότι μας πρότεινε να δημιουργήσουμε φιλοζωικό σωματείο ή Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), με σκοπό να διαχειριστούμε εμείς, μόνο αν έχουμε μία από τις προαναφερθείσες μορφές, το κονδύλι ύψους 50000€ (όπως εκείνη αναφέρει στα τηλεφωνήματά σας) για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Η επίσημη απάντηση της ομάδας μας είναι ότι, καθώς εμείς είμαστε 3 άτομα μη μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή, δεν θα ήταν πρακτικά λειτουργικό να ιδρύσουμε φιλοζωικό Σωματείο στην περιοχή. Παρόλ'αυτά, αντιπροτείναμε την ίδρυση Ένωσης Προσώπων, όπως είχε άλλωστε γίνει αρχικά και με την ομάδα "Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου" και η κυρία Λέτη αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτήν μας την πρόταση, παραφράζοντας το νόμο 4039/2012, ο οποίος αναφέρει ότι είναι ευθύνη του Δήμου η θέσπιση προγράμματος διαχείρισης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, και ότι μπορεί να συνεργαστεί με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο ή ένωση προσώπων. 

Και ξανά αντιπροτάθηκε από την κυρία Λέτη να δημιουργήσουμε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., με σκοπό να δοθούν από το Δήμο 20000€ (κι όχι 50000€ όπως αναφέρει στα τηλεφωνήματά σας, αν και δεν είναι το θέμα μας το ποσό στην προκειμένη περίπτωση) και να τα διαχειριστούμε εμείς ως εταιρία τα χρήματα αυτά για την περίθαλψη των αδέσποτων, να θεσπίσουμε εμείς συνεργασία με κτηνίατρο και να προσλάβουμε ως εταιρία άτομα για τη διαχείριση των αδέσποτων. Οργάνωσε μάλιστα συνάντηση με οικονομικό σύμβολο, ο οποίος έκανε παρουσίαση business plan της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.! Εμείς είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ φιλόζωοι, δεν είμαστε ούτε επιχειρηματίες, ούτε επαγγελματίες φιλόζωοι! Επιπροσθέτως, είναι γνωστά σε όλους τα αποτελέσματα λειτουργίας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. σε συνεργασία με Δήμους... Όλοι θυμόμαστε πολύ καλά πώς κατέληξε η συνεργασία Δήμου Αθηναίων - ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Εκάτη", με τα αδέσποτα να μην έχουν τη δέουσα φροντίδα, εφόσον η ΚΟΙΝ.Σ. ΕΠ. κατέληγε να μην εισπράττει από τον Δήμο τα χρήματα που απαιτούνταν για τη λειτουργία του καταφυγίου, το οποίο τελικά και κατέληξε νεκροταφείο αδέσποτων ζώων, με τα ζώα να αλληλοσπαράζονται....

Εκτός των άλλων, ο ίδιος ο Δήμος Τανάγρας είναι κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία καταφυγίου. Για ποιο λόγο λοιπόν, κάτι τόσο απλό όσο η σύμβαση με έναν τοπικό κτηνίατρο για στειρώσεις, εμβολιασμούς, τοποθέτηση microchip και θεραπειών, θα πρέπει να το κάνει ο ίδιος ο Δήμος τόσο περίπλοκο, ζητώντας από απλούς εθελοντές τη δημιουργία επιχείρησης ως όρο για να δοθεί το κονδύλι για τη διαχείριση και περίθαλψη αδέσποτων, που ήδη είχε ψηφιστεί στον προϋπολογισμό του; Το κονδύλι που έχει ψηφιστεί ανέρχεται στα 15000€, ο Δήμαρχος κύριος Γεωργίου είχε παρόλ'αυτά δεσμευτεί προφορικά για μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, ως 20000€.

Στειρώσεις, θεραπείες και περίθαλψη κάποιων ζώων γίνονταν και γίνονται ούτως ή άλλως εθελοντικά από την ομάδα μας, αλλά και απ'όσο γνωρίζουμε και από άλλους φιλόζωους της περιοχής. Αυτό που ζητήσαμε εξαρχής ήταν να αναλάβει ο Δήμος τις ευθύνες του βάσει νόμου 4039/2012, κάνοντας ΕΣΤΩ μια απλή συνεργασία με κτηνίατρο! Τόσο απλό!

Και φτάνοντας στο δια ταύτα και στις φόλες που έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 10 σκύλων τις τελευταίες 3 ημέρες στην περιοχή της Πλάκας Δηλεσίου, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; Γιατί δεν βγάζει μια επίσημη ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός; Γιατί δεν κινεί διαδικασίες έρευνας για την εύρεση του εγκληματία που σκορπά το θάνατο μέρες τώρα, έτσι αβίαστα; Γιατί δεν οργανώνει περιπολίες τις βραδινές ώρες στη συγκεκριμένη περιοχή, εφόσον εκεί βρίσκεται και το εξοχικό του Δημάρχου, γνωρίζει δηλαδή κι ο ίδιος την περιοχή;

Οι σκύλοι που θανατώθηκαν ήταν ηδη στειρωμένοι και φροντίζονταν από την ομάδα μας και άλλους εθελοντές. Σε τί θα βοηθούσε λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Λέτη, το να είχαμε δημιουργήσει ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στη συγκεκριμένη περίπτωση; Εφόσον τα ζώα θα ήταν πάλι στο συγκεκριμένο σημείο και όχι σε καταφύγιο.  

Κλείνοντας, ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι η ομάδα μας ΔΕΝ κατηγορεί το Δήμο ότι τοποθετεί ο ίδιος τις φόλες, αλλά τον κατηγορεί ότι με την αδιαφορία του δίνει πάτημα σε άτομα που μισούν τα ζώα να πράττουν κατά βούληση, εφόσον ο ίδιος δεν παίρνει επίσημη θέση... 

Για την ομάδα Δηλεσιώτικα Αδεσποτάκια
Χριστίνα Ζουμή
Ειρήνη Καλογεροπούλου
Ελένη Φώτη

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου