ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

11/5/2014: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ

Την Κυριακή 11 Μαΐου πραγματοποιηθήκε στον Ωρωπό διαμαρτυρία για την επαναλαμβανόμενη θανάτωση αδέσποτων ζώων με φόλα. Κάθε εβδομάδα σημαίνει και νέα θύματα σε διάφορες περιοχές του Ωρωπού, σκυλάκια που φροντίζονταν και ήταν στειρωμένα από τη Φιλοζωική Ωρωπού και άλλους εθελοντές...

Το ραντεβού της συνάντησης δόθηκε στο τέρμα των ΚΤΕΛ, όπου συγκεντρώθηκαν φιλόζωοι από Ωρωπό, Δήλεσι και Αυλίδα. Ο αριθμός των φιλόζωων που συγκεντρώθηκαν πάλι δεν ήταν ο αναμενόμενος, παρά τα "μπράβο για την πρωτοβουλία" και τα ευχολόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.... Το ευχάριστο ήταν ότι η νέα γενιά ήταν παρούσα για άλλη μια φορά!


Η νέα γενιά δίνει το παρόν της! 

Υποψήφιοι Δήμαρχοι υπογράφουν την "Υπόσχεση" της Animal Action.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι φιλόζωοι επισκέφτηκαν τα εκλογικά γραφεία των υποψήφιων Δημάρχων με σκοπό να υπογράψουν την "Υπόσχεση" της Animal Action ότι αν εκλεγούν Δήμαρχοι θα εκπονήσουν πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και φροντίδας των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους, όπως προβλέπει ο νόμος 4039/2012. Όλοι οι υποψήφιοι δέχτηκαν με χαρά τους φιλόζωους και υπέγραψαν την "Υπόσχεση", εκτός από τον τρέχοντα Δήμαρχο, κ. Γιάννη Οικονομάκο, που σύμφωνα με τη μαρτυρία των φιλόζωων, τους πέταξε κυριολεκτικά με τις κλωτσιές έξω από το γραφείο του....






Έξω από τα προεκλογικά γραφεία υποψήφιων Δημάρχων που δέχτηκαν να υπογράψουν την "Υπόσχεση" της Animal Action.


Καταστήματα Ωρωπού που δέχτηκαν να βάλουν αφισάκι


Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και ταυτόχρονη αφισοκόλληση με τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές για όσους θανατώνουν ζώα με φόλα. 
Τα καταστήματα BELAMI, Wh!zz, My yoghurt, Όναρ cafe και Αλάτι και Πιπέρι ήταν, μεταξύ άλλων,  από τα καταστήματα που ήταν πρόθυμα να φιλοξενήσουν το αφισάκι στις βιτρίνες τους!




Τα καταστήματα που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν στη βιτρίνα τους αφισάκι με τις ποινές που προβλέπει ο νόμος για τη θανάτωση των ζώων.





Συνέχεια των κινητοποιήσεων

Παρόμοιες δράσεις διαμαρυρίας, αφισοκόλλησης και ενημέρωσης θα επαναληφθούν σε Ωρωπό, Δήλεσι και κοντινές περιοχές σύντομα. Αλλά θα πρέπει φορά με τη φορά να αυξανόμαστε, να δείχνουμε τη δύναμή μας!


Μη μένεις άλλο θεατής, μη μένεις άλλο ανενεργός, κινητοποιήσου!

Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας, γίνε η φωνή όσων πλασμάτων υποφέρουν σιωπηλά! 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Επιστολή φίλης της σελίδας μας

Επιστολή με παραλήπτη το Δήμο Τανάγρας


 
Κυριοι, 
Στο Δηλεσι πριν 2 μερες βρηκαν αποτροπαιο θανατο δεκαδες αδεσποτα σκυλια απο φολα. Τα ζωα αυτα οσο ζουσαν δεν ειχαν την παραμικρη φροντιδα απο το δημο σας: Κανενα καταφυγιο, καμια συνεργασια με κτηνιατρους της περιοχης για να στειρωθουν και να τυχουν στοιχειωδους ιατρικης περιθαλψης, ουτε καν μια ποτιστρα στις πλατειες για να πινουν λιγο νερο. Τιποτα. Εχουν περασει 2 μερες και παλι δεν βλεπω καμια  δηλωση απο πλευρας δημαρχου και δημοτικου συμβουλιου για το εγκλημα που διαπραχτηκε σε βαρος τους. 
Δεν ακουστηκε καμια καταδικη απο επισημα χειλη,ουτε εγινε επικηρυξη για ανευρεση και τιμωρια των υπευθυνων.Παλι ΤΙΠΟΤΑ δηλαδη. 
 Τα ζωα στο Δηλεσι λοιπον δεν εχουν καμια προστασια ουτε στη ζωη τους - ουτε στο θανατο τους. Λυπαμαι βαθυτατα για τη σιωπη σας αυτη. Το μονο που θα τολμησω να σας επισημανω ειναι οτι οι κρατουντες κρινονται οχι μονον απο οσα εχουν κανει,αλλα κυριως απο οσα δεν εκαναν.Κριμα.... 

Μαρια Ελενη Γερ.Μακρη




Την παραπάνω επιστολή λάβαμε με μέηλ από φίλη της σελίδας μας και φιλόζωη κυρία που ευαισθητοποιήθηκε βαθύτατα από τη δολοφονία δεκάδων ζώων στο Δήλεσι.
Σας την παραθέτουμε ακριβώς όπως μας την έστειλε. 
Την ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθειά της στη δημοσιοποίηση του θέματος.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1η ΜΑΪΟΥ 2014: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ

Πρωτοφανές έγκλημα στο Δήλεσι

Το Δήλεσι βάφτηκε κόκκινο λίγο μετά το Πάσχα. Θύματα δεκάδες αδέσποτα ζώα που βρήκαν φριχτό θάνατο από φόλα που έριξε ανθρώπινο χέρι... Επί μια βδομάδα εξαφανίζονταν ζώα που φροντίζαμε, ζώα που είχαμε στειρώσει, πολλά από τα οποία είχαν κάνει και εξετάσεις και περίμεναν να βρουν ένα σπίτι μέσα από τις αγγελίες μας. Αντ 'αυτού βρήκαν το θάνατο... Τα περισσότερα τα βρήκαμε νεκρά, κάποια δε, αγνοούνται ακόμα. Ερήμωσε η Πλάκα Δηλεσίου και ο Ναυτικός Όμιλος.
Αφανισμός...

Διαμαρτία φιλόζωων Δηλεσίου

Μετά από την έκκλησή μας μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook να αντιδράσουμε, με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι δεν είμαστε μόνες. Πολλοί φιλόζωοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν μαζί μας να αφισοκολλήσουμε και να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχουν και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που μένουν σε αυτό τον τόπο. Στη διαμαρτυρία μας αυτή συμμετείχαν επίσης άτομα από τον Ωρωπό και το Χαλκούτσι, καθώς όλες αυτές οι περιοχές αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με το συστηματικό αφανισμό των αδέσποτων...

Η συνάντηση έγινε στην Πλάκα Δηλεσίου και ακολούθησε πορεία με ταυτόχρονη αφισοκόλληση στην πλατεία Δηλεσίου, στον παραλιακό δρόμο και στην Πλάκα. Άτομα κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Όλοι είχαν να πουν μια δυσάρεστη ιστορία από τη γειτονιά τους, όλοι δυστυχώς είχαν να πουν για αδεσποτάκια που φρόντιζαν στην περιοχή τους και έφυγαν άδικα από φόλες είτε τώρα είτε στο παρελθόν...




Οι φιλόζωοι του μέλλοντος ~Υπάρχει ελπίδα~

Με ιδιαίτερη συγκίνηση είδαμε μικρά παιδιά ανάμεσα στους φιλόζωους. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις οικογένειές τους για την ανατροφή και το παράδειγμα που τους δίνουν, που την αργία/απεργία της Πρωτομαγιάς δε δίστασαν να θυσιάσουν την ξεκούραση ή την εκδρομή τους και αντ' αυτού ήρθαν να δηλώσουν τη θλίψη και την οργή τους για το χαμό των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας. Τα παιδιά μόνα τους είχαν φτιάξει κιόλας ένα μικρό σημαιάκι που έγραφε "ΟΧΙ ΦΟΛΕΣ"!
Κι αν νομίζετε ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν αλλά ήρθαν απλά μαζί με του γονείς τους, κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς τα ίδια μιλούσαν για τα σκυλάκια που φρόντιζαν, γνώριζαν τα ονόματά τους, γνώριζαν πράγματα για το χαρακτήρα τους και εξέφραζαν πολύ πιο έντονα από τους μεγάλους τη στεναχώρια και τη δυσαρέσκειά τους για το χαμό τους.




Οι αντιδράσεις του κόσμου.

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις των περαστικών. Άλλοι, γεμάτοι περιέργεια, μας κοίταζαν καθώς προχωρούσαμε και κολλούσαμε τις αφίσες. Άλλοι πάλι θέλησαν να ενημερωθούν για το τί είχε συμβεί, καθώς ήταν απλοί επισκέπτες στην περιοχή. Δεν έλειψαν βέβαια και τα κρυφογελάκια από κάποιες ανεκδιήγητες "κυρίες", καθώς επίσης και ένα φραστικό επεισόδιο με πατέρα νεαρής ηλικίας με 3 παιδιά που μας είπε να "μαζέψουμε τα κοπρόσκυλά μας", αναφερόμενος σε 3 αδέσποτα σκυλάκια που μας ακολουθούσαν εφόσον μας γνώριζαν και απλά πέρασαν από δίπλα του! 
Ειλικρινά λυπόμαστε για το γεγονός ότι το είδος αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων διαιωνίζεται ακόμη....

Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν για μία ακόμη φορά ότι τα αδέσποτα ζώα ΔΕΝ είναι των φιλόζωων που τα φροντίζουν. Τα αδέσποτα ζώα είναι δημιουργία των ΜΗ φιλόζωων, που είτε παράτησαν τα ζώα τους στο δρόμο, αυτών που δεν στειρώνουν τα κατοικίδιά τους αλλά, από την άλλη, επιλέγουν να ξεφορτώνονται τα κουτάβια που γεννιούνται εγκαταλείποντάς τα. Απλά κάποιοι, που ίσως μπορούμε να χαρακτηριστούμε και κορόιδα, επωμιζόμαστε τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας τρίτων... 
Κι ενώ κάποιοι άλλοι κοιμούνται χωρίς τύψεις κι ενοχές, εμείς βασανίζουμε το μυαλό μας με τα "γιατί" και τα "αν" με όλα αυτά που συναντάμε κάθε μέρα...


Γίνε κι εσύ η φωνή τους!

Οι φιλόζωοι του Δηλεσίου και των γύρω περιοχών δήλωσαν την Πρωτομαγιά και τις προηγούμενες ημέρες ένα βροντερό ΠΑΡΩΝ! 
Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, πληθαίνουμε μέρα με τη μέρα και θα βρισκόμαστε απέναντι σε όποιον εγληματεί εις βάρος των ζώων, από όπου κι αν προέρχεται!


Αν θέλετε να ενωθείτε μαζί μας, επικοινωνήστε στο email: adespotakiadilesiou@gmail.com 







Διαβάστε επίσης για τη συνάντηση με το Δήμο Τανάγρας μετά το φονικό.
Διαβάστε εδώ την πρώτη μας ανακοίνωση για τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS