ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ. Από το Blogger.
RSS

11/5/2014: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ

Την Κυριακή 11 Μαΐου πραγματοποιηθήκε στον Ωρωπό διαμαρτυρία για την επαναλαμβανόμενη θανάτωση αδέσποτων ζώων με φόλα. Κάθε εβδομάδα σημαίνει και νέα θύματα σε διάφορες περιοχές του Ωρωπού, σκυλάκια που φροντίζονταν και ήταν στειρωμένα από τη Φιλοζωική Ωρωπού και άλλους εθελοντές...

Το ραντεβού της συνάντησης δόθηκε στο τέρμα των ΚΤΕΛ, όπου συγκεντρώθηκαν φιλόζωοι από Ωρωπό, Δήλεσι και Αυλίδα. Ο αριθμός των φιλόζωων που συγκεντρώθηκαν πάλι δεν ήταν ο αναμενόμενος, παρά τα "μπράβο για την πρωτοβουλία" και τα ευχολόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.... Το ευχάριστο ήταν ότι η νέα γενιά ήταν παρούσα για άλλη μια φορά!


Η νέα γενιά δίνει το παρόν της! 

Υποψήφιοι Δήμαρχοι υπογράφουν την "Υπόσχεση" της Animal Action.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι φιλόζωοι επισκέφτηκαν τα εκλογικά γραφεία των υποψήφιων Δημάρχων με σκοπό να υπογράψουν την "Υπόσχεση" της Animal Action ότι αν εκλεγούν Δήμαρχοι θα εκπονήσουν πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και φροντίδας των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους, όπως προβλέπει ο νόμος 4039/2012. Όλοι οι υποψήφιοι δέχτηκαν με χαρά τους φιλόζωους και υπέγραψαν την "Υπόσχεση", εκτός από τον τρέχοντα Δήμαρχο, κ. Γιάννη Οικονομάκο, που σύμφωνα με τη μαρτυρία των φιλόζωων, τους πέταξε κυριολεκτικά με τις κλωτσιές έξω από το γραφείο του....






Έξω από τα προεκλογικά γραφεία υποψήφιων Δημάρχων που δέχτηκαν να υπογράψουν την "Υπόσχεση" της Animal Action.


Καταστήματα Ωρωπού που δέχτηκαν να βάλουν αφισάκι


Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και ταυτόχρονη αφισοκόλληση με τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές για όσους θανατώνουν ζώα με φόλα. 
Τα καταστήματα BELAMI, Wh!zz, My yoghurt, Όναρ cafe και Αλάτι και Πιπέρι ήταν, μεταξύ άλλων,  από τα καταστήματα που ήταν πρόθυμα να φιλοξενήσουν το αφισάκι στις βιτρίνες τους!




Τα καταστήματα που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν στη βιτρίνα τους αφισάκι με τις ποινές που προβλέπει ο νόμος για τη θανάτωση των ζώων.





Συνέχεια των κινητοποιήσεων

Παρόμοιες δράσεις διαμαρυρίας, αφισοκόλλησης και ενημέρωσης θα επαναληφθούν σε Ωρωπό, Δήλεσι και κοντινές περιοχές σύντομα. Αλλά θα πρέπει φορά με τη φορά να αυξανόμαστε, να δείχνουμε τη δύναμή μας!


Μη μένεις άλλο θεατής, μη μένεις άλλο ανενεργός, κινητοποιήσου!

Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας, γίνε η φωνή όσων πλασμάτων υποφέρουν σιωπηλά! 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου